Zoeken

Situatie onhoudbaar in Tanger

16 augustus 2020 - 14:30 - Marokko

©

Inwoners van Tanger accepteren de opgelegde lockdown steeds moeilijker. De stad werd enkele weken geleden terug in lockdown geplaatst vanwege het hoog aantal coronabesmettingen.

Stranden, tuinen, sportzalen, hamams, alles is al maanden gesloten in de stad in het noorden van Marokko. Sommige inwoners willen niet meer zwijgen en hekelen de coronamaatregelen.

"Niet kunnen genieten van de stranden is heel moeilijk. Vooral wanneer we zien dat in andere steden zoals Casablanca mensen mogen baden op drukke stranden... We leven een echte hogra (onrecht)", zegt Abderrahmane, een 10-jarige schooljongen. Hij en zijn broers kwamen naar het strand, maar een politieagent weigerde hen de toegang, schrijft AFP.

"In Tanger is een zomer zonder stranden geen zomer! Waarom dit verbod? Hier zijn de stranden zo groot dat afstand houden gemakkelijk zou zijn.", hekelt de 22-jarige Ahmed Touil. "Waar moeten we anders heen? Hotelzwembaden ? Dat is te duur: 200 tot 300 dirham!"

"We verdragen het niet meer. Geen sport, geen stranden, geen groene ruimtes ... Het weegt zwaar op onze gemoedstoestand.", klaagt Hikmat Amri.

De sluiting van de stranden en het verbod op sportactiviteiten zijn het gevolg van de epidemiologische situatie in Tanger. De stad is samen met Casablanca het meest getroffen sinds het begin van de pandemie. In de afgelopen weken werden meerdere coronahaarden ontdekt in Tanger. Reden daarvan is de niet naleving van de coronaregels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team