Zoeken

Gerechtelijk onderzoek naar Sihame El Kaouakibi afgerond

16 mei 2022 - 10:20 - Wereld

©

Na ruim een jaar is het gerechtelijk onderzoek naar de fraudezaak tegen politica Sihame El Kaouakibi officieel afgerond in België. Dat laat het parket van Antwerpen weten, dat nu een vordering moet opmaken, waarna de raadkamer zal beslissen of El Kaouakibi ook effectief voor de rechter moet verschijnen.

Begin vorig jaar startte het gerecht een onderzoek naar mogelijke financiële malversaties bij Let’s Go Urban, het sociale dansproject van politica Sihame El Kaouakibi. Het parket meldt dat de onderzoeksrechter in Antwerpen zijn onderzoek heeft afgerond en dat er nu een vordering wordt ingesteld op basis van dat onderzoek. Dat moet duidelijk maken waarvan El Kaouakibi wordt beschuldigd en of er ook andere mensen beschuldigd worden. Wanneer de raadkamer zich daarover uitspreekt wordt pas duidelijk of het tot een rechtszaak komt en tegen wie, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Curator eist miljoen euro van Sihame El Kaouakibi

Deze procedure zal vermoedelijk nog een aantal maanden in beslag nemen, maar komt toch eerder dan verwacht. Bij financiële onderzoeken duurt deze fase vaak aanzienlijk langer. In de eindvordering zullen mogelijk beschuldigingen worden geformuleerd tegen El Kaouakibi, zoals het misbruik van subsidies, witwassen en misbruik van vertrouwen. De vraag is of haar partner en leden van de raad van bestuur van haar jongerenorganisatie Let’s Go Urban, ook worden vervolgd.

Lees ook: Belgisch-Marokkaans parlementslid verdacht van fraude met subsidiegeld

El Kaouakibi wordt ook nog vervolgd door de ondernemingsrechtbank. Die zaak gaat over het faillissement van JJ House, een commerciële locatie voor evenementen die zij beheerde. De Antwerpse rechtbank zal zich volgende week uitspreken over de claim van 1 miljoen euro tegen El Kaouakibi en haar partner, vanwege een curator.

Bladna.nl