Zoeken

Sète: duizenden wachten in onmenselijke omstandigheden op overtocht naar Marokko

24 juli 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Op het maritiem station van Orsetti in Frankrijk, zijn de omstandigheden voor vakantiegangers die wachten op een veerboot naar Marokko zeer moeilijk. Ze schommelen tussen verbazing en woede.

Een gebroken deur, menselijke uitwerpselen in de ingang van het gebouw... De vele vakantiegangers die zich rond het station van Orsetti hebben gevestigd in afwachting van een overtocht naar Marokko, verblijven er in moeilijke omstandigheden, meldt Midi Libre. "Er zijn geen toiletten, geen schaduw, geen luiertafels voor kleine kinderen", betreurt François Fouquet Dubois, een activistische plastisch kunstenaar die al twee jaar in Sète woont.

Lees ook: Marhaba 2021: spanning in haven van Sète door chaotische lancering veerdienst

Volgens Olivier Carmes, algemeen directeur van de zeehaven, vervoeren één of twee veerboten per dag tot 3000 passagiers. "Alleen passagiers met een ticket voor een schip in de haven, kunnen het maritieme station of de parking betreden," zegt hij. De verzadiging en de vertragingen bij het instappen, dwingen sommige passagiers om buiten de haven te slapen. Zij wachtten in oncomfortabele omstandigheden, ondanks de installatie van mobiele toiletten in de haven en op de parkeerplaats.

Rond de Orsetti ferry terminal "worden de bloemperken urinoirs, de stank is extreem," klaagt een bewoner. "Niemand maakt de grasperken schoon met water" en er zijn ook "overal winkelkarretjes vol afval".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team