Zoeken

Toeristen dolblij met hervatting bootverkeer Sète-Marokko

5 mei 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Op 18 april werd het bootverkeer voor passagiers met voertuigen tussen de Franse haven van Sète en Marokko officieel hervat. De heropening van de zeegrenzen zorgt voor blijde reacties bij toeristen, passagiers en verenigingen die al twee jaar op dit moment wachtten.

"Door de Covid-crisis, wachten we nu al 2 jaar op deze reis. We zijn zo blij," zegt een passagier die zaterdag in Sète op de boot stapte richting Tanger, aan France Info. "Ik hoop al twee jaar om naar Marokko te kunnen gaan en dit land te herontdekken. Dus nu gaan we rondreizen," vertelt een vrouw die op dezelfde boot stapte.

Toeristen, maar ook Marokkanen die in Europa wonen, wachten met ongeduld om naar Marokko te reizen tijdens de vakantie. "We wachten hier al maanden op. Geschenken en kleren naar ons land meenemen, het doet iedereen plezier. Met het vliegtuig is dat niet mogelijk," aldus een wereld-Marokkaan in de haven.

Twee verenigingen, "Etoile Solidaire" en "Partages et Voyages", hebben de hervatting van het bootverkeer gevierd door in de eerste dagen maaltijdmanden uit te delen aan passagiers. "Er waren dadels, een ei, Marokkaans gebak, fruit en rijst," legt een vrijwilliger uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team