Zoeken

Boze wereld-Marokkanen in haven van Sète (video)

28 augustus 2021 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven van Sète was donderdag het toneel van een conflict tussen de rederij en haar passagiers. Laatstgenoemden, die in Tanger aan boord waren gegaan, weigerden van de veerboot te stappen, waardoor de politie tussenbeide moest komen om de situatie te regelen.

De woede van de passagiers van een schip van de rederij Grandi Navi Veloci (GNV) afkomstig uit Tanger, ging over een grote vertraging en een gebroken belofte. Volgens de verklaringen van een aantal passagiers is het schip zeer laat uit Marokko vertrokken en kon het daardoor niet binnen de aangegeven tijd in de haven van Sète aanmeren. Beperkingen met betrekking tot de coronacrisis zouden aan de basis liggen van de vertraging, meldt Midilibre.

Lees ook: Sète: verplichte coronatest voor niet-gevaccineerde reizigers uit Marokko

De rederij heeft een antigeentest opgelegd aan alle passagiers die niet zijn gevaccineerd of die een vaccin hebben gekregen dat in Frankrijk niet is toegestaan. In de beginfase van de uitvoering van deze maatregel, was de brandweer van Sdis 34 belast met de testen, maar sinds een paar dagen heeft het laboratorium Biomed34 dit overgenomen, waardoor er een vertraging ontstond. Eén van de passagiers zegt dat de rederij een terugbetaling van 50% van de ticketprijs had beloofd, naar aanleiding van de vertraging. "Maar de kapitein is zijn belofte niet nagekomen en weigert de nodige certificaten af te geven om de terugbetaling te krijgen. Dat is wat de woede ontstak," zegt hij.

Lees ook: Sète: duizenden wachten in onmenselijke omstandigheden op overtocht naar Marokko

Na een onrustige woensdagnacht, bleef de sfeer de volgende dag gespannen tussen een aantal passagiers en de beheerders van de veerboot. Enkele tientallen mensen weigerden uit te stappen zonder een terugbetaling. De sfeer was zo gespannen dat de politie en de brandweer te hulp werden geroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team