Zoeken

Servië weigert visum aan Marokkaanse sporters

1 december 2021 - 12:20 - Sport

©

Leden van de club van de sportschool van Aïn Sebaa zouden naar Belgrado vertrekken om daar deel te nemen aan een internationaal handbalkampioenschap, maar kregen geen visum. De Servische ambassade in Marokko heeft, uit vrees voor pogingen tot illegale immigratie, geweigerd om een visum af te geven.

Marokkaanse sporters hebben de reputatie dat zij er op uit trekken wanneer zij het land uit zijn voor wedstrijden. Dit is de reden waarom de Servische ambassade geweigerd heeft visa af te geven aan de delegatie van de sportschool van Aïn Sebaa, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marokkaanse boksers spoorloos na toernooi in Polen

De handbalcompetitie is afgelopen zaterdag begonnen en eindigt op 5 december, maar ondanks de tussenkomst van de secretaris-generaal van het ministerie van Jeugd en Sport, bleef de Servische ambassade in Marokko bij haar besluit.

Lees ook: Marokkaanse handballers verdwijnen tijdens wedstrijd in Griekenland

Ook de Internationale Schoolsportfederatie probeerde te bemiddelen, maar slaagde er niet in de atleten aan een visum te helpen. De talrijke ontsnappingen van sporters die van wedstrijden zoals deze gebruik maken om illegaal naar Europa te emigreren, hebben de reputatie van Marokko aangetast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team