Zoeken

Marokkaanse atleten boycotten Olympische Spelen Tokio

9 juli 2021 - 17:40 - Sport

©

Een deel van de Marokkaanse atleten die het koninkrijk moeten gaan vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Tokio, dreigt om thuis te blijven omdat de sportfederaties hun salaris niet volledig hebben uitbetaald. Ook zijn ze verontwaardigd over de aanzienlijke bonussen die zijn toegezegd aan de managers van de verschillende sportbonden voor sportieve successen die tijdens de Spelen worden behaald.

Het is de bedoeling dat 48 Marokkaanse atleten naar Japan afreizen om daar van 23 juli tot 8 augustus de kleuren van Marokko te verdedigen in 18 verschillende sportdisciplines. Het dagblad Al Akhbar meldt dat er een grote kans is dat deze delegatie een stuk kleiner zal zijn omdat een groot deel van de Marokkaanse atleten dreigt af te zien van een deelname. Hiermee protesteren ze tegen het feit dat ze in de afgelopen maanden niet volledig zijn uitbetaald door de Marokkaanse sportfederaties.

Lees ook: Marokkaanse boksers worden miljonair als ze goud winnen op Olympische Spelen

Het Marokkaanse Nationaal Olympisch Comité (CNOM) heeft verklaard op de hoogte te zijn van de misstanden en is onaangenaam verrast door de dreigende boycot van de atleten, waarvan sommigen zelfs hebben geweigerd om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Ook zouden ze hebben geweigerd om deel te nemen aan een speciale voorbereidingscursus voor het sportevenement en zouden ze er pas mee instemmen om naar Japan te reizen als ze een bedrag van 200.000 dirham hebben ontvangen. Volgens het dagblad toont het protest van de Marokkaanse sporters aan dat er structurele problemen bestaan bij de sportfederaties in het koninkrijk en zal dit negatieve gevolgen hebben voor de sportprestaties van Marokko op de Olympische Spelen.

Het CNOM heeft aangekondigd te gaan bemiddelen tussen de atleten en de sportfederaties om ervoor te zorgen dat de sporters zich weer kunnen concentreren op hun voorbereiding om maximaal te kunnen presteren in Tokio. De atleten die dreigen met een boycot komen voornamelijk uit in sportdisciplines waarin Marokko het meest kans maakt op medailles.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team