Zoeken

Marokkaanse boksers spoorloos na toernooi in Polen

21 april 2021 - 18:20 - Sport

©

Tijdens een bokstoernooi in Polen zijn twee Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen. Het is niet de eerste keer dat Marokkaanse atleten een internationaal sportevenement gebruiken om naar Europa te vluchten. De Marokkaanse boksfederatie vindt dat zijzelf en alle Marokkaanse boksers in diskrediet worden gebracht door dit soort acties.

De boksers Reda El Bouyahyaoui en Iliass Belemlih waren eigenlijk in Polen om deel te nemen aan het wereldkampioenschap boksen voor junioren, maar grepen het verblijf in het EU-land aan om Marokko te ontvluchten.

Het dagblad Assabah meldt dat de twee jonge boksers voor het laatst zijn gezien bij het trainingscentrum. Toen zij de volgende dag niet op kwamen dagen tijdens een wedstrijd, ontdekte de Marokkaanse boksploeg dat Bouyahyaoui en Belemlih waren weggelopen.

De daad van Reda El Bouyahyaoui en Iliass Belemlih lijkt een exacte kopie van de vluchtactie van de boksers Abdelaziz El Madini en Yassine Ben Dada in september 2019. Ook zij moesten de Marokkaanse vlag verdedigen op een bokstoernooi voor junioren in Polen, maar kozen ervoor om weg te lopen van het toernooi en naar Duitsland af te reizen. De Marokkaanse boks-delegatie hoopt dat Bouyahyaoui en Belemlih alsnog besluiten om zich voor het einde van het toernooi in Polen weer te melden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team