Zoeken

Marokkaanse atleten verdwijnen na competitie in Slowakije

6 mei 2022 - 19:40 - Sport

©

Vijf Marokkaanse atleten die eind april aan de wereldkampioenschappen veldlopen in Slowakije hebben deelgenomen, zijn uit het hotel waar ze verbleven gevlucht.

De vijf jonge atleten maakten gebruik van een moment van onoplettendheid van de staf van het Marokkaans team, om te verdwijnen. Het gaat om vier jongens die in Benguerir studeerden, en een meisje uit Tahannout.

Lees ook: Marokkaanse boksers spoorloos na toernooi in Polen

Het is niet de eerste keer dat Marokkaanse sporters van een competitie in het buitenland gebruik maken om te vluchten en illegaal in Europa te blijven. Deze keer komt de verdwijning van de vijf jonge atleten echter hard aan bij de koninklijke Marokkaanse atletiekfederatie. De jongeren werden als opkomende talenten beschouwd en werden al maanden in de watjes gelegd door de federatie.

Lees ook: Gevluchte Marokkaanse boksers getuigen

Dergelijke gevallen hebben tevens gevolgen op de deelname van Marokko aan internationale sportcompetities. Het verkrijgen van visa wordt steeds moeilijker omdat niet kan worden gegarandeerd dat de atleten ook naar Marokko zullen terugkeren. Het ministerie van Onderwijs en Sport reageerde door te zeggen dat het dit incident bitter betreurde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team