Zoeken

Man opgepakt voor seksueel misbruik Marokkaanse seizoenswerkers

8 oktober 2020 - 21:00 - Marokko

©

Een 58-jarige Marokkaanse man is door de Guardia Civil in het Spaanse Murcia gearresteerd voor het mishandelen van zo’n twintig Marokkaanse seizoenswerkers. De man wordt verdacht van verschillende misdrijven, zoals aanranding, misbruik, intimidatie en schending van de rechten van de werknemers.

Volgens het Spaanse medium Publicò had de man de controle over landbouwvelden in Murcia. De slachtoffers zijn jonge vrouwen die geregeld door de man seksueel werden misbruikt en dagelijks dertien euro per dag moesten inleveren.

De verdachte werd vorige zaterdag opgepakt na een grootschalige politieoperatie. De Spaanse politie zegt dat nog niet alle strafbare feiten naar buiten zijn gebracht. Zo zouden er nog meer misstanden hebben plaatsgevonden die de slachtoffers nog niet hebben gemeld. De zaak kwam aan het licht dankzij de tussenkomst van de Federatie van Industrie van de Regio Murcia. Er is toen een politieonderzoek gestart.

Slechts vijf vrouwen durfden het misbruik van de man te melden. De vrouwen waren afhankelijk van de 58-jarige verdachte aangezien ze de Spaanse taal niet machtig zijn. Hij fungeerde als tussenpersoon tussen de werkneemsters en de agrarische bedrijven of uitzendbureaus. Volgens de federatie secretaris Alejandro Garcia was de man hun enige schakel met de buitenwereld. "Hij was de enige persoon die ze konden bellen als ze werk zochten. Hij vond dan een werkplek voor hun, zelfs zonder papieren. Hij zorgde ervoor dat ze naar de boerderijen werden gebracht en haalde hun salarissen op. Een deel van het loon hield hij voor zichzelf.", aldus Garcia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team