Zoeken

Man opgepakt voor verkrachting 9-jarig meisje in Fez

23 november 2020 - 11:40 - Gemeenschap

©

In navolging van de schok die de verkrachting en moord op de 11-jarige Adnane in Marokko teweeg heeft gebracht is er een zedenzaak aan het licht gekomen in Fez. Een 40-jarige inwoner van de stad is gearresteerd voor de verkrachting van een 9-jarig meisje. De dader is de minnaar van haar moeder.

De misdaad is naar buiten gekomen dankzij de inspanningen de Marokkaanse vereniging voor de strijd tegen geweld en uitsluiting. Volgens het dagblad Al Massae was het meisje huilend en getraumatiseerd aangetroffen door de president van deze organisatie, die daarop besloot om haar tijdelijk bij hem in huis te nemen. Daar vertelde zij hoe ze herhaaldelijk was verkracht in het huis van haar moeder.

De dader sloeg telkens toe op het moment dat de moeder van het meisje naar haar werk vertrok. Na het aanhoren van deze gruwelijke verhalen, besloot de voorzitter van de Marokkaanse vereniging voor de strijd tegen geweld en uitsluiting om de vader van het slachtoffer op de hoogte te brengen. Haar vader is een oudere man die sinds zijn scheiding alleen woont.

De aanklager heeft opdracht gegeven om een onderzoek in te stellen naar het misbruik, en kort daarop is de verdachte gearresteerd. De 40-jarige man bekende dat hij deze gruwelijke daden regelmatig beging terwijl hij onder invloed was van drugs.

Tot het begin van zijn proces op 23 november wordt de 40-jarige verdachte vastgehouden in de Bourkaiz-gevangenis. Hij wordt aangeklaagd voor verkrachting en geweld tegen een minderjarige. De moeder van het meisje wordt vervolgd voor losbandigheid en mag het begin van haar proces in vrijheid afwachten, meldt Al Massae.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team