Zoeken

Marokko: schoolleraar opgepakt voor seksueel misbruik leerlingen

8 februari 2021 - 11:20 - Marokko

©

De politie van Kelâat Es-Sraghna heeft deze week een schoolleraar gearresteerd die verschillende leerlingen seksueel heeft misbruikt.

Studenten en ouders hebben gedemonstreerd voor de basisschool in de wijk Hay Jnane Bekkar. Volgens Assabah hebben zij een klacht ingediend bij het schoolbestuur. De schooldirecteur heeft toen de politie ingelicht. De verdachte leraar is gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau.

Een vooronderzoek onthult dat de man zeven meisjes in de laatste groep van de basisschool seksueel heeft misbruikt. Medische onderzoeken zouden dit kunnen ondersteunen. De beschuldigde is een getrouwde man met kinderen. Twee andere leerlingen die niet meer op de school zitten zijn ook naar voren gekomen. Zij zeggen dat de docent hen vorig jaar ook heeft verkracht.

De lokale afdeling voor de Bescherming van Kinderen in Marokko biedt hulp aan de slachtoffers. Volgens woordvoerder Othman Rachid zal de leraar zwaar gestraft worden. De man zal binnenkort in Marrakesh voor de rechter verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team