Zoeken

Ophef over seksistische grap comedian Taliss

4 februari 2023 - 11:00 - Cultuur

©

Humor is een tweesnijdend zwaard, een goede grap is goud waard, maar misplaatste humor kan ook flinke schade aanrichten. Humor heeft ook zijn universele regels, waaronder het respect voor anderen. Dat respect was eventjes zoek tijdens een voorstelling van de Marokkaanse comedian Taliss.

Comedian Taliss werd gevraagd om de ceremonie van de Nationale Vereniging van Media en Uitgevers, ter ere van de prestaties van het nationale team op het WK in Doha, te voorzien van humor. Maar hij sloeg de plank volledig mis, schrijft Welovebuzz.

Lees ook: Marokkaanse comedian Fettah Jouadi wekt woede

De grappen van de comedian waren totaal ongepast. Hij toonde geen respect voor het nationale team noch voor de vrouw. Het punt van zijn grap was dat hij een goede tijd had met vrouwen op de tribune elke keer als de Atlas Leeuwen een doelpunt scoorden. Gelukkig haalden de Atlas Leeuwen de finale volgens hem niet, want in dat geval had hij vast een fan op de tribune zwanger gemaakt.

Lees ook: Lachfestival Marrakech "drijft spot met Marokkaanse waarden"

Zijn optreden maakte veel Marokkanen op sociale media boos. Dezelfde verontwaardiging werd geuit door de aanwezigen bij de ceremonie die een hulde wilden brengen aan de Atlas Leeuwen die de beker verdienden en die hun moeders op handen droegen. Zijn grap staat lijnrecht tegenover deze waarden. De sfeer in de ruimte grensde aan gêne. Niemand kon om de grap lachen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team