Zoeken

Marokkaanse comedian Fettah Jouadi wekt woede

1 december 2022 - 21:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse comedian Fettah Jouadi maakte vernederende opmerkingen over vrouwen tijdens een gesprek dat op een webpagina werd gepubliceerd. Hij wekte daarmee boosheid en verontwaardiging op bij internetgebruikers.

Het antwoord van de Marokkaanse comedian op de vraag wat hij leuk vindt aan vrouwen, werd door veel kijkers opgevat als een belediging van het vrouwelijk geslacht. Volgens hem moet de ideale vrouw "glimlachen en mooie tanden hebben, dat is het eerste wat ik aantrekkelijk vind aan een vrouw".

Lees ook: Woede over video waarin Algerijnse acteurs Marokkaanse kinderen beledigen

Fettah Jouadi werd onderbroken door één van de presentatoren van het programma die hem vroeg naar het belang van onderwijs voor vrouwen. "Maar over welke goede opleiding heb je het? Het belangrijkste is haar figuur, ze moet een mooie maat hebben, ook al is ze helemaal niet goed opgeleid. Zelfs als ze een bastaard is, het belangrijkste is de taille. Gaan we dan naar bed met de juiste opleiding?" zei hij op spottende toon, volgens H24info

Lees ook: Marokkaanse feministen bespot en belachelijk gemaakt (video)

Fettah Jouadi werkt zich vaker in de problemen zoals in 2019, toen hij in Grenoble werd gearresteerd en in hechtenis werd genomen voor zijn betrokkenheid bij een verkrachtingszaak. Afgelopen augustus werd hij gearresteerd op de luchthaven van Casablanca omdat hij een ongedekte cheque zou hebben uitgeschreven. Voordien werd hij door de Marokkaanse justitie vervolgd na klachten wegens laster die ingediend waren door acteur Mohamed Khiari en televisiepresentator Rachid Allali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team