Zoeken

Booder spreekt over ziekte die hem bijna het leven kostte

14 februari 2023 - 12:00 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse comedian Booder was zondag uitgenodigd op de set van Bon dimanche op RTL. Hij werd geïnterviewd door Bruno Guillon en nam de journalist in vertrouwen over zijn jeugd.

Vóór de uitzending van het programma verkreeg Gala een exclusief interview waarin de Frans-Marokkaanse comedian sprak over zijn jeugd en met name over de problemen met zijn gezondheid. Bij zijn geboorte leed Booder aan acute bronchiolitis. Artsen gaven hem geen kans op overleven. "De dorpsdokter, die ook elektricien en loodgieter was, zei na mijn geboorte aan mijn moeder dat ik nog maar een paar maanden zou leven."

Lees ook: Kamal Kharmach wil dit jaar "voor zijn eigen zorgen"

Vierenveertig jaar na deze diagnose is Booder er nog steeds, dankzij zijn ouders die er alles aan hebben gedaan om hem de beste zorg te geven. "Mijn vader bevond zich in Frankrijk. Hij werkte hier en mijn moeder vertelde hem over de zorgwekkende prognose van de dokter. Mijn vader heeft er alles aan gedaan om mijn moeder en mij naar Frankrijk te krijgen. Ik werd verzorgd in het Necker Ziekenhuis. Weten dat mijn moeder zo blij was haar kind te zien leven, is altijd mijn drijfveer geweest," vertelt Booder aan het blad.

Booder neemt de beproeving met zich mee en dankt zijn ouders voor het niet opgeven na de fatale diagnose van de dokter. " Voor mij zijn het mijn helden. Ik ben blij dat ik een perfecte opvoeding heb gekregen met respect voor mensen, tolerantie en samenleven." De Frans-Marokkaanse comedian heeft zich zelden uitgedrukt over dit deel van zijn leven. In een recent interview zei hij dat hij niet wilde dat mensen op een andere manier naar hem zouden kijken en medelijden met hem zouden hebben om wat hij heeft meegemaakt.

Lees ook: Jamel Debbouze openhartig over teleurstellingen

Vandaag heeft Booder van de belangrijke episode in zijn leven een kracht gemaakt, tot op een punt dat hij zelfs grappen maakt over zijn uiterlijk. Hij vertelde Bruno Guillon dat hij nu een "tweede leven" leidt en zich het liefst uitsluitend richt op de positieve aspecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team