Zoeken

Humorist Taliss excuseert zich bij Marokkaanse vrouw

5 februari 2023 - 19:00 - Cultuur

©

Abdelali Lamhar, beter bekend als humorist Taliss, heeft zich verontschuldigd voor de misogyne grap die hij maakte tijdens een ceremonie ter ere van de Atlas Leeuwen. De comedian verzekert dat hij niet de bedoeling had om de Marokkaanse vrouwen te beledigen.

"Wat ik leuk vond met het nationale team was dat elke keer als we scoorden, ik meiden om me heen kuste. Ik denk dat, als ze uiteindelijk de finale hadden bereikt, ik iemand zwanger zou hebben gemaakt. Gelukkig plaatsten ze zich niet," grapte Taliss tijdens de ceremonie ter ere van het Marokkaans elftal, in aanwezigheid van minister van Cultuur Mehdi Bensaid, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa, bondscoach Walid Regragui en tientallen andere gasten.

Lees ook: Ophef over seksistische grap comedian Taliss

Zijn misplaatste grap zorgde voor veel verontwaardiging. In een verklaring eiste het Marokkaanse Mensenrechtenforum excuses van de humorist voor het "beledigen van de Marokkaanse vrouw". Taliss heeft daarop gereageerd door zijn excuses aan te bieden aan alle Marokkanen en vooral aan de Marokkaanse vrouwen. Hij verklaarde dat zijn grap "spontaan" was en verzekerde dat hij "geen bedoeling had om de Marokkaanse vrouwen te beledigen of aan te vallen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team