Zoeken

Sebta: Marokkaanse vrouw zocht wanhopig naar haar man

14 oktober 2020 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De 26-jarige Mouhsine El Amri trotseerde de Middellandse Zee zodat hij herenigd kon worden met zijn vrouw en dochter in Sebta. Na zijn zwempoging hoorde zijn vrouw niets meer van hem. Ze begon een wanhopige zoektocht naar haar man. Via de pers vernam ze dat hij is gearresteerd.

Door de sluiting van de grenzen halverwege maart door de pandemie raakte de jongeman gestrand in Fnideq. Zijn vrouw Soukayna en hun dochter waren niet veel verder, namelijk in de Spaanse enclave Sebta. De man probeerde op 7 oktober de grens over te zwemmen, zodat hij weer herenigd kon worden met zijn gezin. Zijn vrouw Soukayna hoorde niets meer van hem en begon een zoektocht. "We hebben hem overal hier en in Castillejos gezocht. Ik heb een dochter van 7 maanden die haar vader nog nooit heeft gezien. We wisten niet wat we moesten doen," vertelt de jonge vrouw.

Ze heeft overal gezocht: in het Rode Kruis-ziekenhuis en de pakhuizen van Tarajal. Uiteindelijk besloot de vrouw om hulp te zoeken bij de lokale politie, berichten lokale media. De vrouw legde aan de politie de situatie uit en dat ze vreest dat er iets ergs is gebeurd. Volgens de vrouw deed de politie niets.

Afgelopen zaterdag vernam Soukayna via de pers dat haar man is gearresteerd. Toch heeft ze donderdag haar verklaring afgelegd, een dag na de arrestatie van haar man door de kustwacht van Sebta. "Ze lachten me uit. Ik heb zijn foto en naam gegeven. Maar niemand wilde helpen," zegt de vrouw verontwaardigd. De man werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens illegale immigratie en drugsbezit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team