Zoeken

Marokko: vrouw beschuldigt lokale overheid van hekserij

9 november 2020 - 18:20 - Gemeenschap

©

Een Spaans Marokkaanse vrouw beschuldigt de lokale overheid in Beni Mellal van hekserij. Volgens haar wil de lokale overheid haar verdrijven van het dorp. De vrouw heeft in de regio grond geërfd, maar wordt volgens haar tegengewerkt.

De vrouw heeft de Spaanse nationaliteit en werkt als tolk voor de politie in de stad Valencia. Ze geeft aan dat ze al tien jaar wordt gemanipuleerd en gepest door de burgemeester en medewerkers van de gemeente. Ze doet haar verhaal aan dagblad Assabah.

De vader van de vrouw zou in dienst zijn geweest van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Marokko. Na zijn overlijden heeft zij een stuk grond van hem geërfd. De vrouw zegt dat ze veel geld in de grond heeft geïnvesteerd. Daardoor zou de grond nu veel waard zijn. Volgens haar is dit dan ook de reden van alle ellende. Ze verdenkt haar zwager ervan dat hij, in opdracht van de burgemeester, zwarte magie bij haar heeft gedaan. De bedoeling is dat de vrouw dan onteigend zou worden.

Met de grond wil de vrouw een wooncomplex bouwen. Maar door de intimidatie en pesterijen ziet ze toch af van haar droom. Ook de buren waren niet blij met haar komst. Ze is met haar verhaal naar de Spaanse sociale diensten gegaan voor hulp. De vrouw zegt dat mensen spottend op haar verhaal reageren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team