Zoeken

Mohammed VI neemt leiding over dossier niet-begeleide minderjarige migranten

3 juni 2021 - 10:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft zijn zorgen geuit over de minderjarige Marokkaanse migranten die onbegeleid in Europa verblijven. De monarch heeft daarom de ministers die zich met deze kwestie bezig houden voorzien van nieuwe instructies zodat er een definitieve oplossing kan worden gevonden voor het probleem.

De Koning "herhaalde vriendelijk zijn instructies aan de ministers die verantwoordelijk zijn voor Binnenlandse en Buitenlandse Zaken, zodat de kwestie van niet-begeleide Marokkaanse minderjarigen, die zich in een irreguliere situatie bevinden in bepaalde Europese landen, definitief kan worden opgelost", meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Opnieuw heeft Mohammed VI bevestigd dat Marokko bereid is om alle minderjarige migranten terug te nemen, mits hun identiteit is vastgesteld. Het koninkrijk heeft in samenwerking met Spanje en Frankrijk al tientallen minderjarigen terug naar Marokko gehaald. "Marokko is bereid om, zoals altijd, samen te werken met de Europese landen en de Europese Unie, om deze kwestie op te lossen". Marokko hoopt te kunnen rekenen op een goede samenwerking met de betrokken landen.

In het persbericht staat ook vermeldt dat Marokko het betreurt dat er wordt gesuggereerd dat de recente migratiecrisis in Spanje de grondslag is van de diplomatieke crisis die er momenteel heerst tussen Marokko en Spanje. De Marokkaanse overheid heeft laten weten dat zij zelf bepalen wanneer en hoe zij zullen reageren op valse beschuldigingen uit Madrid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team