Zoeken

Mohammed VI beveelt repatriëring Marokkaanse IS-vrouwen en kinderen

7 juli 2021 - 11:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft opdracht gegeven voor de repatriëring van 280 weduwen van strijders van Daesh en 391 kinderen die momenteel worden vastgehouden in kampen in Syrië en Irak.

De Marokkaanse IS-vrouwen en hun kinderen worden vastgehouden in speciale kampen in Syrië en Irak en wachten al jaren om terug te kunnen keren naar Marokko. De website Maghreb-Intelligence meldt dat Koning Mohammed VI heeft besloten dat 280 vrouwen en 391 kinderen zullen worden gerepatrieerd. "Het parlement, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de inlichtingendiensten hebben dit probleem bestudeerd. Het was alleen nog wachten op een besluit van hogerhand", melden welingelichte bronnen aan de website.

Lees ook: Marokko gaat vrouwen en kinderen uit Syrië terughalen

Voor de Marokkaanse overheid valt de repatriëring van de vrouwen en hun kinderen in dezelfde categorie als het terughalen van alleenstaande minderjarigen die momenteel in Spanje verblijven. Eerst moeten de vrouwen en kinderen worden geïdentificeerd en opgespoord alvorens er contact kan worden gelegd met de Turkse, Syrische en Irakese autoriteiten om de daadwerkelijke repatriëring te organiseren.

De vrouwen en kinderen zullen na hun aankomst in Marokko een programma worden aangeboden om te kunnen re-integreren in de Marokkaanse samenleving. Hiervoor heeft Koning Mohammed VI al instructies gegeven aan de overheidsdiensten die dit uit moeten gaan voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team