Zoeken

Sebta: man probeert vrouw onder dwang naar Marokko te brengen

8 januari 2024 - 20:00 - Marokko

©

Op zaterdag is een Marokkaanse man gearresteerd in de aankomstzone van de haven van Ceuta. Hij zou hebben geprobeerd zijn vrouw, eveneens van Marokkaanse afkomst, met geweld mee te nemen naar hun geboorteland Marokko, om haar daar achter te laten alvorens zelf met hun baby naar Frankrijk te reizen.

De politie van Algeciras lichtte de nationale politie in Ceuta in, die de auto waarin het Marokkaans gezin reisde wist op te sporen en te stoppen. Tijdens haar verhoor gaf de vrouw in het Arabisch aan dat zij ruzie had gehad met haar man omdat hij haar tegen haar wil naar Marokko wilde brengen en haar van hun zoon wilde scheiden. De man beweerde daarentegen dat hij haar naar Frankrijk had gebracht en haar nu terugbracht naar Marokko, meldt Melilla Hoy.

Lees ook: Marokkaans koppel veroordeeld voor dwanghuwelijk dochter

Uit controle bleek dat de vrouw een verlopen Schengenvisum had, waardoor terugkeer naar Europa niet meer mogelijk was zodra zij Marokko zou bereiken. De man daarentegen had een retourvisum voor hemzelf en hun kind. Hij had ook de mobiele telefoon van zijn vrouw in beslag genomen, die na teruggave onmiddellijk contact opnam met familieleden in Spanje, die al twee dagen geen contact met haar hadden kunnen krijgen. De man wordt vervolgd voor gendergerelateerd geweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team