Zoeken

Marokkaans gezin beleeft traumatische nacht op treinstation Brussel

27 juli 2023 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaans gezin uit Antwerpen heeft afgelopen zaterdag een angstaanjagende nacht doorgebracht bij het treinstation Brussel-Zuid. Nadat ze hun laatste treinverbinding naar Antwerpen misten, werden ze getuige van schokkende gebeurtenissen. "Voor onze ogen werd iemand overvallen en neergestoken. Het leek net een film", zegt Rachid Hiloua.

De familie Hiloua was net terug uit Marokko, waar ze voor de begrafenis van Rachid’s moeder waren. Ze landden laat op de luchthaven van Charleroi en misten hun laatste trein naar Antwerpen. Ze besloten enkele uren te wachten op de eerste ochtendtrein vanuit het Brusselse station. Volgens Rachid verzochten medewerkers van Securail hen het station te verlaten en buiten te wachten.

Lees ook: Spaanse jongeren helpen Marokkaans gezin met lege tank

"Ik begrijp dat ze dergelijke maatregelen nemen om daklozen buiten te houden, maar toch geen reizigers, en al zeker niet een gezin. Ik belde meerdere malen naar de politie, maar telkens zonder resultaat. Ondertussen begon de sfeer steeds grimmiger te worden. We zagen mensen aangevallen en overvallen worden. Er werd zelfs iemand neergestoken. Het leek net een film. Toen dat gebeurde, heb ik nog een laatste keer gebeld naar de politie en gezegd dat er iemand werd vermoord. Kort daarna heb ik gewoon ingehaakt", vertelt de vader aan Het Nieuwsblad.

"Ik had nooit gedacht dat ik iets van deze aard zou meemaken. Ik vond het vooral traumatisch voor mijn kinderen. De allerkleinste had nog geen besef, maar mijn zoon van dertien jaar barstte in tranen uit. Hij dacht dat we de volgenden gingen zijn. Ze noemen het de Europese hoofdstad, maar ik snap nu waarom Trump het ooit een ‘hell hole’ noemde", vervolgt Rachid kwaad.

Lees ook: Marokkaans gezin uit Gouda omgekomen door noodlottig ongeval

Volgens Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS, werd het gezin aangeboden om in het station te blijven tot de eerste trein. "Onze treinreizigers laten we nooit aan hun lot over. De laatste trein richting Antwerpen vertrekt iets voor middernacht, maar om 2 uur wordt het station normaal gezien gesloten. Op dat moment is hen uitzonderlijk aangeboden om toch in het station te blijven, maar ze hebben dit aanbod geweigerd." De familie Hiloua heeft inmiddels een klacht ingediend tegen Securail.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team