Zoeken

Marokkaanse vrouw probeert zus te verkopen als seksslavin

14 maart 2024 - 23:00 - Marokko

©

In de Spaanse regio Andalusië heeft de politie vier mensen gearresteerd die een 21-jarige Marokkaanse vrouw tot de seksslavin wilden maken van een 79-jarige discotheekeigenaar in Granada. De gruwelijke plannen kwamen aan het licht dankzij een controle op een aanvraag voor een huwelijk door procuratie.

De verdachten, twee vrouwen en twee mannen, worden beschuldigd van mensenhandel, valsheid in geschrifte, illegale immigratie en lidmaatschap van een criminele organisatie. De 79-jarige man bleek een relatie te hebben met de zus van het slachtoffer. Zij bood haar zus aan als seksslaaf in ruil voor hulp bij het legaliseren van haar verblijf in Spanje.

Lees ook: Boer in Spanje gebruikte Marokkaanse als werk- en seksslavin

Om hun plan uit te voeren, werd een schijnrelatie tussen de 21-jarige vrouw en een 23-jarige student gecreëerd. De student, die werkzaam was in de discotheek van de 79-jarige, zou via een huwelijk per procuratie met de Marokkaanse vrouw haar verblijf in Spanje regelen. De bruid zou worden vertegenwoordigd door de kleindochter van de discotheekeigenaar én vriendin van de student.

De huwelijksaanvraag wekte echter argwaan bij de immigratiedienst. Nadere controle wees uit dat er sprake was van pure oplichting. De student en de discotheekeigenaar reisden tweemaal naar Marokko: om de bruid te ontmoeten en foto’s te nemen als bewijs van hun relatie, en om een procuratie te regelen.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse vrouwen zonder papieren als seksslavinnen gebruikt

Naast de student en de discotheekeigenaar werden ook de bruid en haar 43-jarige moeder gearresteerd. Alle vier verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team