Zoeken

Marokko: gemeentevoorzitter dronken achter het stuur

9 januari 2024 - 19:00 - Marokko

©

De gemeentevoorzitter van Ain Bou Ali is afgelopen zondag door de gerechtelijke politie van Ain Qadous Ben Debab gearresteerd wegens rijden onder invloed. Het incident vond plaats op de weg tussen Fez en Meknes.

De ambtenaar, lid van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), is op borgtocht vrijgelaten door de officier van justitie van de rechtbank van eerste aanleg in Fez. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol. Hij betaalde een borgsom van 10.000 dirham voor zijn vrijlating.

Lees ook: Voormalig gemeentevoorzitter in zwaar weer in Rabat

De vriend die hem vergezelde is eveneens op borgtocht vrijgelaten, na de betaling van 4000 dirham, evenals een jonge vrouw die bij hen was. Tijdens haar verhoor beschuldigde de vrouw de gemeentevoorzitter en zijn vriend ervan haar te hebben mishandeld op de terugweg naar Fez vanuit Meknes.

Lees ook: Marokko: verkozenen na 8 jaar berecht voor verduistering

De drie zijn in hechtenis genomen op bevel van de bevoegde officier van justitie en werden maandag voorgeleid aan de procureur des Konings. Deze besloot hen in voorlopige vrijheid te stellen na de betaling van hun borgsommen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team