Zoeken

Sebta wil behoud visumplicht voor Marokkaanse reizigers

11 januari 2023 - 23:00 - Wereld

©

Sebta pleit voord een handhaving van de visumplicht voor Marokkaanse reizigers om het transitverkeer bij de grensovergang Tarajal vlot te houden.

Sebta voorzitter Juan Vivas is altijd voorstander geweest van de visumplicht voor Marokkanen. Op de Internationale Beurs voor Toerisme (FITUR) in Madrid zal hij proberen de minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares te ontmoeten. Hij zal hem proberen uit te leggen hoe deze maatregel de grenscontroles beïnvloedt. Ook zal hij advies vragen aan de centrale regering over de handhaving van de visumplicht, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Stempelen paspoorten in Sebta en Melilla is "erkenning kolonisatie"

Vivas wil ervoor zorgen dat deze maatregel in de toekomst blijft gehandhaafd. Hij wil de ontmoeting ook benutten om te informeren naar de openingsdatum en de details van de handelsdouane. De handelsdouanepost zal naar verwachting deze maand operationeel zijn en zal bijdragen tot de "normalisering van de grens".

Lees ook: Handelsdouane Melilla: Europa weigert in te grijpen

Sinds de heropening op 17 mei mogen alleen reizigers met een visum de grens oversteken. Het verkeer van goederen is verboden, waardoor de grensbevolking die van de smokkel leefde zwaar werd getroffen.

Bladna.nl