Zoeken

Pedro Sanchez bezoekt woensdag Sebta

28 februari 2023 - 23:00 - Wereld

©

Pedro Sanchez, zal woensdag samen met zijn minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, Sebta bezoeken om de inhuldiging van een nieuwe gezondheidscentrum in Tarajal bij te wonen. Het is de derde keer dat de Spaanse premier de enclave in het noorden van Marokko bezoekt.

Het regeringshoofd bezocht Sebta voor het eerst tijdens de migratiecrisis van mei 2021 en opnieuw in maart vorig jaar om de hervatting van de betrekkingen met Marokko aan te kondigen, gebaseerd op "wederzijds respect en territoriale integriteit van beide landen".

Lees ook: Marokko-Spanje: Pedro Sánchez met sterke delegatie in Rabat

Volgens El Faro de Ceuta zal deze derde bezoek van Sanchez slechts enkele uren duren. Hij zal samen met Darias de openingsceremonie bijwonen van het nieuwe gezondheidscentrum in Tarajal, een moderne infrastructuur waarvan de bouw bijna 5,6 miljoen euro heeft gekost.

Lees ook: Marokko "is superieur over" Pedro Sánchez

De minister van Volksgezondheid bezocht het gezondheidscentrum al in december. Het gebouw beschikt over vijf consultatieruimtes, met in totaal 40 kamers, evenals spoed- en reanimatiekamers voor volwassenen en kinderen, kraamkamers, chirurgie- en diabetesbehandelingsruimtes, een veelvoorkomende ziekte in Sebta.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team