Zoeken

Heeft Suriname spijt van schrappen visum voor Marokkanen?

25 april 2023 - 11:00 - Wereld

©

Marokko is niet getroffen door het besluit van Suriname om vanaf 1 mei de visumvereiste voor burgers van 21 landen opnieuw in te stellen. Dit nieuws komt minder dan een jaar nadat de regering de visumplicht voor deze landen ophief om het toerisme en buitenlandse investeringen te stimuleren.

De minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Albert Ramdin, legt uit dat de visumvrijstelling niet correct is gebruikt door sommige reizigers, die Suriname hebben gebruikt als tussenstop om naar andere landen te gaan. Hij merkte op dat burgers uit deze 21 landen misbruik hebben gemaakt van de visumvrijstelling. De regering wil voorkomen dat het land een doorvoerland wordt voor smokkel en illegale immigratie.

Lees ook: Suriname wil meer handel met Marokko

Enkele landen die worden getroffen door de visumverplichting zijn Bangladesh, Kameroen, Cuba, Ethiopië, Ghana, India, Kenia, Nepal, Pakistan, de Dominicaanse Republiek, Syrië, Somalië en Venezuela. De regering van Suriname heeft voorlopig geen plannen om visumvereisten op te leggen aan burgers van China, Marokko, Roemenië en Colombia, hoewel het aantal aankomsten uit deze landen is toegenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team