Zoeken

Opnieuw monsterfiles en chaos bij grensovergang Sebta

11 maart 2023 - 08:00 - Wereld

©

De grensovergang tussen Sebta en Marokko blijft verkeersopstoppingen veroorzaken. Reizigers moesten woensdag meer dan twee uur wachten voordat ze Marokko of de autonome stad konden betreden.

Naast de weekenden, wanneer het verkeer in beide richtingen meestal druk is, zijn er ook op doordeweekse dagen verkeersopstoppingen bij de grensovergang van Tarajal. Op donderdag is het bij de grens ook vaak wachten voor reizigers die de drukte in het weekend willen vermijden.

Lees ook: Marokko en Spanje willen files aan grens Melilla verminderen

Op woensdag moesten reizigers die dachten snel de enclave te kunnen bereiken vanuit Marokko, omdat het midden in de week was, "meer dan twee uur" wachten bij de grens. Ze betreuren dat de Marokkaanse autoriteiten slechts "twee rijstroken" openhouden voor de administratieve en douanecontroles.

"Vanmiddag waren er niet veel auto’s, maar met slechts twee operationele rijstroken werd de rij tot aan de rotonde verlengd en eenmaal bij de Marokkaanse grenspost is de traagheid frustrerend omdat het 10 tot 15 minuten duurt voordat er een auto voorbijrijdt," klagen reizigers, die oproepen tot de opening van meer rijstroken door de Marokkaanse autoriteiten.

Lees ook: Sebta: gigantische files aan de Marokkaanse grens

Velen vinden de manier waarop toeristen worden behandeld "die naar Marokko komen om zich te vermaken en hun geld uit te geven, onbegrijpelijk, omdat we het niet hebben over periodes zoals Operatie Marhaba waarin de toestroom van reizigers lange wachttijden kan rechtvaardigen".

Bladna.nl