Zoeken

Scheepvaartverbindingen tussen Motril en Nador hervat

17 juni 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De rederij Trasmediterránea is woensdag van start gegaan met de verbindingen tussen de haven van Motril (Granada) en Nador en Al Hoceima in Marokko. De hervatting viel samen met het begin van Operatie Marhaba.

De eerste veerboot van Trasmediterránea vertrok woensdag om 14.00 uur vanuit de haven van Motril naar Nador. De opstart viel samen met het begin van Operatie Marhaba. Tijdens deze periode verzorgt de rederij, naast Balearia, ook verbindingen met Melilla.

Lees ook: Hoge prijzen boottickets blijven problematisch voor Marokkaanse diaspora

Trasmediterránea is van plan twee dagelijkse roulaties uit te voeren met de havens van Nador of Al Hoceima. Daarbij worden er in totaal 146 reizen gemaakt in het kader van de transit-operatie. Het bedrijf zet op deze routes de veerboot Volcán de Timanfaya in, die .000 passagiers en 300 voertuigen kan vervoeren.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: tientallen kilometers file verwacht in Algeciras

Volgens de voorzitter van de havenautoriteit van Motril, José García Fuentes, worden de grootste reizigersstromen verwacht in juli en augustus, vakantieperiode van de Marokkaanse diaspora. In 2019 reisden 156.000 wereld-Marokkanen via de haven van Motril.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team