Zoeken

Ook haven Motril wil bootverkeer met Marokko snel hervatten

29 april 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven van Motril in de regio van Granada, zou dit weekend het passagiersvervoer over zee met Marokko kunnen hervatten. Vanuit Motril zijn er verbindingen met Nador en Al Hoceima.

Behoudens onverwachte wijzigingen, zou de eerste ferry vrijdag om één uur ’s morgens uit Nador vertrekken en om negen uur ’s morgens in de haven van Motril aankomen. Het eerste vertrek uit de haven van Motril vindt om elf uur ’s avonds plaats en om zeven uur ’s morgens komt de ferry dan in Nador aan, aldus Granada Hoy, dat ook laat weten dat dezelfde ferry op zaterdag naar Al Hoceima zal varen.

Lees ook: 4000 passagiers met voertuig aan boord van eerste veerboten

De lijn met Tanger Med door de rederij FRS werd al eerder opgestart en met deze lijn tussen de haven van Motril en Marokko zullen nu dus alle zeeverbindingen volledig hersteld zijn. De afgelopen dagen werd de hervatting van het passagiersvervoer met Marokko georganiseerd, na een vergadering van de havenautoriteit van Motril met de rederij Trasmediterrana, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokkaanse diaspora blij met hervatting zeeverbindingen

De haven van Motril is al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de hervatting van de verbindingen met Marokko. Er werd reeds iets meer dan twee miljoen euro geïnvesteerd in de verbetering van de infrastructuur om de gebruikers meer veiligheid en comfort aan te bieden. De haven is van plan dit jaar meer dan 2,5 miljoen euro uit te geven voor het herstel van de verschillende voorzieningen en diensten die van belang zijn voor passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team