Zoeken

Saudi-Arabië roept onderdanen in Marokko op tot waakzaamheid

20 juli 2022 - 21:00 - Wereld

©

Als gevolg van branden in bosgebieden in het noorden van Marokko die door een hittegolf zijn veroorzaakt, roept de ambassade van Saoedi-Arabië in Rabat Saoedische burgers op om voorzichtig te zijn.

Saoediërs die in Marokko wonen, worden door de Saoedische ambassade in Rabat opgeroepen om voorzichtig en op hun hoede te zijn, nadat er branden zijn uitgebroken in meerdere bossen in de noordelijke provincies van het koninkrijk. Het gaat om Taza, Larache, Ouazzane, Chefchaouen, Tetouan en andere steden, meldt Saudi Gazette.

Lees ook: Honderden gezinnen geëvacueerd door bosbranden in Marokko

Saoedische onderdanen worden aangespoord de instructies van de plaatselijke autoriteiten op te volgen en via verschillende communicatiekanalen (telefoon of e-mail) contact op te nemen met de ambassade indien nodig. Overigens hebben de ambassades van Saoedi-Arabië in Madrid en Lissabon dezelfde veiligheidswaarschuwing uitgegeven voor Saoedische burgers in Spanje en Portugal.

Lees ook: Ruim 450 hectare bos verwoest door brand in Marokko

In verschillende beboste provincies woeden al enkele dagen branden, die tot nu toe één mensenleven hebben geëist. Honderden gezinnen moesten geëvacueerd worden. Volgens een voorlopige evaluatie van de plaatselijke autoriteiten is in de provincies Larache, Ouezzane, Tetouan en Taza minstens 1600 hectare land verwoest. Marokko beleeft momenteel een ernstige hittegolf, met temperaturen die oplopen tot 48 graden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team