Zoeken

Nog meer doden in Noord-Marokko door bosbranden

28 juli 2022 - 19:00 - Marokko

©

Twee vrouwen zijn eerder deze week door verstikking gestorven in het noorden van Marokko, dat wordt geteisterd door bosbranden. Dit brengt het dodental van de bosbranden in de provincie Larache op vier.

De twee omgekomen vrouwen behoorden volgens de plaatselijke overheid tot degenen die "weigerden in te gaan op het verzoek om de door de branden bedreigde huizen te evacueren". Eerder hadden de autoriteiten de dood bekendgemaakt van een vrijwilliger in Taounate, in het noorden van het land. Samen met de reddingsdiensten had hij de vlammen bestreden. Een ander slachtoffer van de branden werd geregistreerd in de provincie Larache.

Lees ook: Dode en zwaargewonde bij bosbrand in Noord-Marokko

Naast de dodelijke slachtoffers werden duizenden hectaren bos door de vlammen verwoest. Uit voorzorg hebben de autoriteiten 536 gezinnen uit 11 dorpen moeten evacueren. Er is geen rust voor de brandweer, die met de steun van vier blusvliegtuigen en tankwagens probeert verschillende branden onder controle te krijgen. In de streek van Larache, ten zuiden van Tanger, zijn ten minste 30 hectare bos verwoest.

Lees ook: Onderzoek naar nieuwe bosbranden in Noord-Marokko

Het vuur heeft sinds begin juli meer dan 10.500 hectare bos vernield, onder meer in Larache, Ouezzane, Tetouan, Chefchaouen, Taza en Al Hoceima.

Bladna.nl