Zoeken

Saudi-Arabië reageert op dood burger in Casablanca

28 augustus 2022 - 17:00 - Wereld

©

Saudi-Arabië heeft gereageerd op de moord op één van zijn onderdanen. De man bezweek aan de verwondingen die hij opliep tijdens een ruzie met veiligheidsagenten in een hotel in Casablanca.

"De regering van het Koninkrijk Saoedi-Arabië meldt via haar ambassade in Marokko, dat ze uit bezorgdheid voor haar burgers in het buitenland, het tragische incident van bij de aanvang, samen met de betrokken Marokkaanse autoriteiten van dichtbij heeft opgevolgd. Zo werd vastgesteld dat de man aan zijn einde kwam door het toedoen van veiligheidsagenten die werkten in het hotel waar hij verbleef," meldt de Saoedische ambassade, eraan toevoegend dat het onderzoek naar de zaak gaande is.

Lees ook: Arabische toerist doodgeslagen in Casablanca

Inmiddels werden zeven personen gearresteerd met betrekking tot deze zaak. Drie van hen zijn in hechtenis geplaatst, terwijl de andere vier ter beschikking staan van het onderzoek, dat onder toezicht van het bevoegde parket wordt gevoerd. De ambassade laat weten het volste vertrouwen te hebben in het Marokkaanse rechtssysteem.

Lees ook: Onbegrijpelijke dood Italiaanse toerist in Dakhla

Momenteel werkt de ambassade ook "samen met de bevoegde Marokkaanse autoriteiten, om het lichaam van de overledene naar Saudi-Arabië te repatriëren, van zodra de vereiste procedures zijn afgerond", aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team