Zoeken

Rugbyspeelster Assa Koita geeft gedwongen carrière op wegens hoofddoek

22 januari 2021 - 19:20 - Sport

©

De 29-jarige rugbyspeelster Assa Koita zegt dat ze niet meer voor het Franse rugbyteam mag spelen omdat ze een hoofddoek is gaan dragen. Hiermee komt een einde aan haar sportcarrière.

Koita heeft dertig keer voor het Franse team gespeeld. Op de Women’s Rugby World Cup kwam ze met haar team op de derde plek en in 2014 won ze de Grand Slam.

De rugbyspeelster zegt tegen beIN Sports dat ze niet meer voor het Franse team mocht spelen omdat ze een hoofddoek ging dragen. Directrice Annick Hayraud van France Féminines reageert ontkennend op deze aantijging. Ze zegt dat de religieuze overtuiging van de speelster nooit een kwestie is geweest. Volgens haar heeft het met het niveau van Koita te maken. Die zou niet voldoende zijn om voor de France Féminines te spelen.

"De kwestie van de hoofddoek is nooit ter sprake gekomen. Tijdens het gesprek vroeg ik haar waarom ze de sluier is gaan dragen, omdat ze deze eerder niet droeg." Maar ze herhaalt aan Rugbyrama dat Assa’s religie nooit een selectiecriterium is geweest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team