Zoeken

Marokkaanse internationals moeten vrezen voor hun plek

11 januari 2021 - 16:40 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic heeft laten weten dat spelers die uit vorm zijn of niet veel speeltijd krijgen bij hun club moeten vrezen voor hun plek bij de Atlas Leeuwen. Alleen de spelers die optimaal presteren bij hun club worden opgeroepen voor het nationale team.

In dit nieuwe jaar zal het voor een aantal Marokkaanse internationals een uitdaging worden om voor hun land te mogen spelen. Volgens het dagblad Al Akhbar wil de bondscoach in de laatste kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2022 in Kameroen, aantreden met de sterkst mogelijke selectie om ook deze wedstrijden winnend af te sluiten. Halilhodzic heeft de verantwoordelijke voor de statistieken binnen de technische staf, Moussa El Habachi, de opdracht gegeven om een gedetailleerd rapport te maken over de prestaties van de spelers bij hun clubs.

Er circuleert al een lijst met namen van spelers die waarschijnlijk niet worden opgeroepen Zo zou Fayçal Fajr buiten de selectie vallen omdat hij niet genoeg speelminuten heeft gemaakt bij zijn Turkse club Sivassport. Ook Mehdi Carcela zou op de lijst staan omdat hij nauwelijks speelt bij Standard Luik en hij mogelijk binnenkort een transfer zal maken.

Een van de spelers die waarschijnlijk af zal vallen wegens een gebrek aan vorm is Noureddine Amrabat van de Saoedische club Al-Nassr. Sinds de hervatting van de competitie in Saoedi-Arabië heeft Amrabat nog geen constant niveau gehaald. Een andere speler in deze categorie is Nabil Dirar, die wegens teleurstellende prestaties steeds minder speeltijd krijgt bij zijn club Fenerbahçe SK.

De bondscoach heeft al vervangers op het oog. Zo vallen de goede prestaties van Romain Saïss op, die is uitgegroeid tot een ster bij de Engelse club Wolverhampton Wanderers. Ook kan de bondscoach de goede vorm van Sevilla-spelers Yassine Bounou en Youssef En-Nesyri niet langer negeren. Ayman Barkok, Nassim Boujellab, Achraf Hakimi en Hakim Ziyech zouden volgens de krant kunnen rekenen op een telefoontje van Halilhodzic.

Bladna.nl