Zoeken

Tennisser Elliot Benchetrit kiest voor Marokko en zegt waarom

30 december 2020 - 18:40 - Sport

©

De 22-jarige Franse tennisser Elliot Benchetrit, heeft ervoor gekozen om in de Davis Cup en op de Olympische Spelen voor Marokko uit te komen. Hij legt uit waarom hij de "goed doordachte" keuze heeft gemaakt om op internationaal niveau het land van zijn vader te vertegenwoordigen.

Benchetrit kondigde onlangs op zijn Instagram-account aan dat hij vanaf 1 januari 2021 de kleuren van Marokko gaat dragen. "Spelen voor Marokko, het geboorteland van mijn vader, wordt een eer. Het zal goed zijn om dit land te vertegenwoordigen in de Davis Cup en op de Olympische Spelen", schreef de tennisser. Hij had ook een boodschap voor zijn Franse fans. "Ik blijf Frans, maar op een tennisbaan speel ik in de kleuren van Marokko. Ik dank Frankrijk voor al zijn hulp en steun bij mijn ontwikkeling".

De Franse Marokkaan is geboren in Nice op 2 oktober 1998 en heeft tot aan zijn besluit altijd Frankrijk vertegenwoordigd. "Het is een keuze die is uitgekomen. Ik heb er lang over nagedacht, er is goed over nagedacht", vertelt hij aan RMC Sport. "Het is het geboorteland van mijn vader, mijn ouders willen misschien hier naartoe verhuizen en ik heb het land onlangs bezocht. Ik vond het daar erg leuk".

De tennisspeler is in 2016 begonnen aan zijn profcarrière, en staat inmiddels op plek 223 van de wereldranglijst en op de 22ste plaatst in de Franse ranking. In 2019 behaalde Benchetrit de beste prestatie in zijn nog prille loopbaan door zich te kwalificeren voor de tweede ronde van Roland-Garros. In de eerste ronde versloeg hij de Brit Cameron Norrie (6-3, 6-0, 6-2). In de tweede ronde moest hij echter zijn meerdere erkennen in de Serviër Dusan Lajovic (6-3, 6-3, 6-4).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team