Zoeken

Samira Kherouach, vastberaden kandidate ’Bachelor’

11 februari 2022 - 20:20 - Cultuur

©

Sinds woensdag 9 februari strijden vijftien dames om het hart van Fabrizio in het Belgische televisieprogramma De Bachelor. In de eerste aflevering maakt hij kennis met de kandidaten, waaronder ook de 23-jarige Samira Kherouach.

Vlak voor de eerste uitzending sprak Het Nieuwsblad met Samira, die Fabrizio ook kent van het Limburgse stadsleven. "Ik kruis hem vaak op straat in Hasselt, maar heb hem nog nooit aangesproken. Ik ben nogal ouderwets op dat vlak, ik heb liever dat een man op mij afstapt. Maar dat is hij wel. Een man. Vroeger was hij de eeuwige speelvogel, maar ik heb het gevoel dat hij gegroeid is. Er is iets in zijn uitstraling veranderd. Hij staat er nu, hij weet wat hij wil," vertelt ze.

Lees ook: Presentatrice Danira Boukhriss opnieuw vrijgezel

Samira maakt zich geen zorgen over het ’bad boy’-imago van Fabrizio. "Iedereen maakt fouten, toch? Je mag iemand niet afrekenen op zijn verleden. Zeker niet als ze stappen hebben ondernomen om zichzelf te verbeteren. Dat de Temptation island-dagen voorbij zijn, overtuigde me net om dit een kans te geven." Ze denkt dat ze best kans maakt om hem te charmeren. "We hebben wel veel gelijkenissen. We zijn allebei erg gedreven, we hebben veel temperament. Ik hoop dat we de kans krijgen om samen meer over elkaar te ontdekken. Qua uiterlijk ben ik niet meteen zijn type, denk ik. Toch niet als je naar zijn exen kijkt."

Samira is half Siciliaans en half Marokkaans en ziet er dan ook zeer zuiders uit. "Een gekke combinatie, hé? Het zijn echt twee uitersten. Mijn mama is bovendien christen, papa is moslim. Ik heb vooral het Italiaanse meegekregen, denk ik. Net zoals iedereen aan die kant van de familie ben ik een echt familiemens. Ik heb weinig grote dromen, maar het klassieke huisje-tuintje-kindje staat met stip op nummer één."

Samira heeft een moeilijke periode achter de rug. "Ik kampte een tijdlang met zowel mentale als fysieke problemen. Hartritmestoornissen en paniekaanvallen. Je hoort daar vaak mensen over vertellen, maar geloof me: het meemaken is een erg, erg vies gevoel." Haar tienerjaren waren zeer beproevend en moesten nog verwerkt worden. "De scheiding van mijn ouders heeft me hopen stress bezorgd. Elke week wisselen van huis, elke week slecht horen over de ander. Ik moest de communicatie in hun plaats doen en ben daardoor heel jong volwassen moeten worden. Dat heeft zich later gewroken. Ik heb moeite met veranderingen, ben een controlefreak. Ik plan mijn dagen minutieus. Op dat uur doe ik dit, een uur later dat. Dingen uit handen geven, daar heb ik het erg moeilijk mee."

Lees ook: Influencer Sisi Bolatini naar New York verhuisd voor soulmate

Samira vindt het dan ook zeer spannend om drie weken door te brengen in het buitenland, zonder smartphone en contact met de buitenwereld. "Toen we hier net aankwamen, ’s avonds laat, voelde ik inderdaad een golf van paniek opkomen. Wellicht zullen die nooit helemaal verdwijnen, maar ik heb intussen technieken onder de knie om ze tegen te gaan. Het is niet meer zo erg als vroeger", vertelt De Bachelor-kandidate.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team