Zoeken

Influencer Sisi Bolatini naar New York verhuisd voor soulmate

13 december 2021 - 20:00 - Cultuur

©

De Nederlands-Marokkaanse Siham Shaikh, beter bekend als Sisi Bolatini op sociale media (Traveling Turbanista), of ook nog bekend van haar acteerdebuut in de film Meskina, verhuisde begin dit jaar naar New York om bij de liefde van haar leven te zijn.

Siham verliet Nederland begin dit jaar om zich in de Verenigde Staten te settelen. Daar gaat ze een nieuw leven opbouwen met de man van haar leven. Het koppel leerde elkaar kennen in Abu Dhabi, waar Siham twee jaar lang woonde en werkte als stewardess voor Etihad Airways. "Het was voor mij heel bijzonder om iemand te spreken die niet uit Nederland kwam, maar wel dezelfde normen en waarden deelde. Daaruit kwam een vriendschap, vervolgens een liefdesrelatie en al snel een huwelijk. Ik kan echt helemaal mezelf bij hem zijn en wist daarom zeker dat hij mijn soulmate was", vertelt Siham Shaikh aan vrouwentijdschrift Linda.

Lees ook: Marokkaanse influencer Ihssane één van de mooiste gezichten op de wereld

Maar haar liefde woonde in New York en naast het verhuizen op zich, moesten er nog heel wat andere stappen worden gezet. En daar kwam dan ook nog eens de coronapandemie overheen. "Na onze bruiloft kregen we na zes weken te horen dat mijn applicatie voor een visum werd verwerkt en dat we negen tot twaalf maanden moesten wachten tot we iets terug zouden horen. Ik moest kiezen in welk land ik die periode wilden doorbrengen en besloot voor mijn werk in Nederland te blijven. In die tijd mocht ik niet terug naar New York. Als we elkaar wilden zien spraken we wel ergens af in de wereld. Dat dachten we tenminste, want toen kwam Corona."

Lees ook: Volg je deze 8 Marokkaans-Nederlandse influencers al op Instagram?

Maandenlang konden ze elkaar niet zien. "Ik was al getrouwd, maar leefde nog thuis. Dat frustreerde me heel erg. We hadden namelijk heel veel plannen en wilde ons leven samen opbouwen, maar dat kon gewoon niet. Ik kreeg ook allemaal lelijke reacties van mensen, omdat ik thuis woonde terwijl ik getrouwd was. Ze dachten dat ik niet meer samen met hem was of dat we geen geld hadden voor een woning samen. Wat ze niet wisten was dat ik zou emigreren naar New York." Het duurde negen maanden vooraleer ze werd uitgenodigd voor een gesprek over haar Green Card. "Ik moest foto’s laten zien van bijna elk moment samen en ze wilden echt alles weten. Uiteindelijk ben ik door het proces gekomen en kreeg ik het geweldige nieuws dat ik mijn Green Card zou ontvangen. Het was zo’n emotioneel moment. Ik kon het gewoon niet geloven."

Lees ook: Influencer gedrogeerd en verkracht tijdens reis in Marokko

Siham voelt zich in New York enorm vrij. "Ik hoef als Marokkaanse vrouw aan niemands culturele verwachtingen te voldoen en voel helemaal geen druk meer. Het is ook zo mooi om te zien dat mensen zichzelf hier identificeren als New Yorker in plaats van hun etniciteit. Als het dan toch wel aan mij wordt gevraagd en ik Marokkaans zeg, krijg ik zulke positieve reacties in plaats van een negatieve ’Oh je bent Marokkaans’. Ik vind het heerlijk dat ik hier de vrijheid heb en merk ook dat de American Dream echt bestaat. Als je de middelen hebt en de visie kun je hier echt je dromen najagen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team