Zoeken

Vahid Halilhodzic geeft echte redenen ontslag door Marokko

4 mei 2023 - 21:00 - Sport

©

Vahid Halilhodzic, de voormalige coach van de Atlas Leeuwen, is nog steeds bitter over de beëindiging van zijn contract met de nationale ploeg van Marokko. Hij kwalificeerde het Marokkaanse elftal voor het WK in Qatar en werd drie maanden voor het begin van het kampioenschap ontslagen. Halilhodzic legt de echte redenen voor zijn ontslag bloot.

Vahid Halilhodzic heeft zijn ontslag als hoofd van de Marokkaanse nationale ploeg nog steeds niet verwerkt. Voor de vierde keer werd hij ontslagen nadat hij een team (Ivoorkust, Japan, Marokko en Algerije) had gekwalificeerd voor het WK. In een interview met de media N1 komt hij terug op zijn ontslag. "Het is het soort werk dat jaren duurt, en elke keer opnieuw neemt iemand over wat ik heb gecreëerd. Ik zal je vertellen wat er is gebeurd. Ik wilde niet accepteren dat de leiders van de voetbalbonden mij 15 dagen op voorhand vertellen welke spelers wel en welke niet zullen spelen", aldus de Frans-Bosnische coach.

Lees ook: Vahid Halilhodzic nog kwaad op Marokko

Hij wijst met de vinger naar sponsors en politici. "De sponsors wilden als enige beslissen, de politici ook. Maar ze konden mij niet beïnvloeden. Ik was van mening dat het mijn keuze was voor mijn team, want wij waren degenen die het succes boekten en daarom was ik ertegen dat iemand anders de beslissing nam. Maar zij beslisten over mij, zij zijn de bazen, je bent een kleine vis, ze halen je er gewoon uit. Ok, daar betalen ze je ook wel voor, maar een deelname aan het WK is met geen geld terug te betalen," merkte hij op.

Vahid Halilhodzic zegt geen spijt te hebben van zijn management in Marokko. "Wanneer je trainer bent bij een club of een nationaal team, moet je er alles aan doen om de best mogelijke beslissingen te nemen voor de ploeg, zodat je er later geen spijt van krijgt. Ik heb nergens spijt van. Ze (in Marokko) waren er niet blij mee, ze waren wel blij met de resultaten. Ik dacht dat de geloofwaardigheid van een coach vooral gebaseerd was op resultaten, maar tegenwoordig moet je ook politiek bedrijven. Voor mij blijft het sportieve aspect het belangrijkst."

Lees ook: Vahid Halilhodic reageert op ontslag

Vier keer ontslagen worden voor een WK blijft een trauma voor de voormalige bondscoach van Marokko. "Het is een trauma dat moeilijk te aanvaarden en te verwerken is. Zelfs als speler heb ik hetzelfde meegemaakt. Ik wilde topscorer worden op het WK, een echte bevestiging hebben, maar dat is nooit gebeurd. Ik heb dus trauma’s die me pijn doen, maar het leven gaat door. Op dit moment ben ik gezond, maar alles wat er in mijn leven en in mijn carrière is gebeurd, heeft mijn gezondheid waarschijnlijk beïnvloed."

Bladna.nl