Zoeken

Spanningen bij familie Ziyech

1 mei 2023 - 21:21 - Sport

©

De recente verklaring van Hakim Ziyech in Vogue over zijn jeugd en zijn moeder, hebben voor onrust gezorgd binnen zijn familie. Zijn oudere broer, Faouzi, heeft fel gereageerd op social media.

Ziyech vertelde onder meer aan de Nederlandse versie van het beroemde tijdschrift Vogue dat hij na het overlijden van zijn vader snel besefte dat hij nooit meer een vaderfiguur zou hebben. In het interview sprak hij echter niet over de rol die zijn oudere broer speelde in zijn opvoeding na het overlijden van hun vader. Dit heeft Faouzi Ziyech geschokt, die de Atlas Leeuw niet heeft gespaard in verschillende posts op zijn Instagram-pagina.

Lees ook: Hakim Ziyech openhartig over WK en relatie met zijn moeder

Zo hoefde hun moeder volgens Faouzi "geen 9 kinderen op te voeden, alleen jij was kind (11) de rest was 16, 18, 20, 22, 23, 27, 29 en sommigen hadden al kinderen. Ik en je zus namen de opvoeding over, niet geheel onverstandig. Faouzi herinnerde de aanvallende middenvelder van Chelsea er ook aan dat hij alles "opofferde (ook zijn gezin) voor jou toekomst kansen en mogelijkheden".

"Jij was het meest zorgeloos en verwend van allemaal (van de hele wijk). 3 jaar nonstop, soms 2 keer in de week stond ik langs de lijn in weer en wind tot aan je 15de, daarna heb alleen (Ik) geregeld dat je in een gastgezin kwam. Tot aan je rijbewijs pikte ik je halverwege op bij de McDonald’s Lelystad, Zwolle, zelfs Joure zodat je nog wat aan je weekend had, toen stond niemand te dringen om je op te halen. Als ik echt niet kon gaf ik mijn auto af en bracht en/of haalde mijn maat je op waar dan ook in het land", vervolgt Ziyech’s grote broer.

Lees ook: De garage van Hakim Ziyech: luxe en snelheid

Faouzi hakt er nog harder in met een ander bericht. "Snus (vochtige tabakspoeder die tussen het tandvlees en de bovenlip wordt geplaatst, ndvr.) heeft niet alleen je tanden aangetast, maar ook je geheugen," schreef hij.

Bladna.nl