Zoeken

Yassine Bounou vertrekt liefst naar Argentinië

19 april 2023 - 18:00 - Sport

©

Na een teleurstellend seizoen met weinig speeltijd bij Sevilla is de Marokkaanse keeper Yassine Bounou op zoek naar een nieuwe club. Hij heeft de wens uitgesproken om voor River Plate te spelen, de club van zijn Argentijnse idool Ariel Núñez Ortega.

Bounou is al sinds zijn kindertijd fan van River Plate. "Ik ben fan van River sinds ik kind ben, sinds mijn vader me een shirt van het Argentijnse team gaf. Het was mijn eerste voetbalshirt en vanaf dat moment ben ik van Argentinië gaan houden, maar ook van de Argentijnen en vooral de fans van River Plate," aldus de Atlas Leeuw in een interview met Infobae. Yassine Bounou hoopt ooit voor River Plate te mogen spelen. "Ik zou er dolgraag willen spelen, je weet nooit wat er kan gebeuren. Ik hou van de sfeer, van wat ze zingen, hoe ze het beleven."

Lees ook: Yassine Bounou geeft shirt aan Ariel "El Burrito" Ortega

De Marokkaanse international ontmoette Ariel Ortega persoonlijk en noemt hem nog steeds zijn idool. "Ortega is mijn idool en dat weet hij. We hebben erover kunnen praten op sociale media. Mijn hond heet ‘Ariel’ als eerbetoon aan de speler. Ik was erg enthousiast toen ik zijn shirt ontving."

Lees ook: Yassine Bounou genoodzaakt Sevilla te verlaten

Bounou hoopt dat hij Ortega ooit nog eens kan ontmoeten. "Ik was in de finale van de Copa Libertadores 2018 in het Santiago Bernabéu en ik ben naar Japan gereisd om hem te zien tegen Barcelona tijdens het WK voor clubs 2015," aldus Bounou, die tot de genomineerden behoorden van The Best Awards voor de prijs van ’Beste mannelijke keeper van 2022’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team