Zoeken

Goed nieuws voor Marokkaans leger

9 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

Goed nieuws voor de Marokkaanse strijdkrachten: zij kunnen rekenen op een geleidelijke loonsverhoging, net als andere ambtenaren.

Twee wetsvoorstellen van het ministerie van Defensie zijn vorige week aan de ministerraad voorgelegd. Deze voorstellen behelzen aanpassingen aan de wetgeving rondom de salarissen en vergoedingen van militairen.

Lees ook: Moulay Hassan ontmoet afgestudeerde militairen in Kenitra (video)

De voorstellen, waar Al3omk inzage in heeft gehad, voorzien in loonsverhogingen en extra vergoedingen voor het personeel van het Marokkaans leger. Dit is bedoeld als compensatie voor de "aanzienlijke offers die zij brengen om het vaderland en de territoriale integriteit van het koninkrijk te verdedigen" en om de salarissen van militairen beter in lijn te brengen met die van andere ambtenaren.

Lees ook: Koning Mohammed VI heeft geschenk voor militairen

Verschillende rangen, van kolonel tot soldaat, evenals militaire artsen, apothekers, tandartsen en dierenartsen, zullen profiteren van een verhoging van de toelage voor militaire lasten. Een eerste deel van deze bonus wordt op 1 juli 2024 uitbetaald en het tweede een jaar later, op 1 juli 2025.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team