Zoeken

Koning Mohammed VI heeft geschenk voor militairen

31 december 2021 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft voor het einde van het jaar het bevel gegeven om de salarissen van alle leden van de Royal Armed Forces die bij de grenzen met Algerije gestationeerd zijn, te herzien.

Mohammed VI, Opperste Leider en Chef van de Generale Staf van de Marokkaanse Strijdkrachten, heeft besloten dat alle militairen bij het grensgebied met Algerije in de oostelijke Sahara, ongeacht hun rang, dezelfde salarisbehandeling moeten krijgen als degenen die gestationeerd zijn in de Westelijke Sahara, meldt Maghreb Intelligence.

Lees ook: Marokko-Algerije: Marokkaans leger paraat voor oorlog

Deze aanpassing betekent een dubbel salaris voor de militairen, wat aanzienlijk hoger is dan het basissalaris. Daar komt nog een zogenaamde bevoorradingsbonus bij. De militairen zullen deze bonussen samen met hun salaris voor de maand januari 2022 ontvangen.

Lees ook: Algerije eist vertrek Marokkaans leger uit Guerguerat

In het verleden had Koning Mohammed VI al opdracht gegeven tot de verplaatsing van kazernes en bases van de Royal Armed Forces in stedelijke gebieden, naar buitenwijken. Als gevolg daarvan waren een twintigtal nieuwe kazernes gebouwd langs de grens van Marokko met Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team