Zoeken

Sahara: Moncef Marzouki bekritiseert Kaïs Saïed

30 augustus 2022 - 17:00 - Wereld

©

De ontvangst van Polisario-leider Brahim Ghali op de internationale conferentie van Tokio over de ontwikkeling van Afrika (TICAD) in Tunis, die eindigde op zondag 28 augustus, blijft reacties uitlokken. Moncef Marzouki, voormalig president van Tunesië, hekelt de houding van het huidige staatshoofd, Kais Saïed, en steunt Marokko.

Een ander protest is gericht tegen de ontvangst van de separatistische leider door het huidige Tunesische staatshoofd, Kais Saïed. In een bericht op zijn Facebook-pagina protesteerde de voormalige Tunesische president Moncef Marzouki tegen "de triomfantelijke ontvangst van de Polisario-leider alsof hij wereldberoemd is". Deze ontvangst "is verwerpelijk en schaadt de belangen van Tunesië en Marokko", zei hij.

Lees ook: Tunesië roept ambassadeur terug uit Marokko

De voormalige Tunesische leider veroordeelde ook de oprichting van een "zesde staat in de Maghreb" door Algerije. Volgens hem zou dit onmogelijk te verwezenlijken zijn. "De enige oplossing die in het belang van alle Maghrebijnen is en blijft, is autonomie met al haar componenten, zonder enige politieke partij uit te sluiten binnen het grote land Marokko," voegde Moncef Marzouki eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team