Zoeken

Tunesië roept ambassadeur terug uit Marokko

28 augustus 2022 - 16:20 - Wereld

©

Tunesië heeft haar ambassadeur in Marokko teruggeroepen voor overleg, na het besluit dat vrijdag door Rabat werd genomen om de Marokkaanse ambassadeur in Tunis terug te roepen.

Marokko riep zijn ambassadeur uit Tunesië terug na een ontmoeting van de Tunesische president Kais Saied en Polisario-leider Brahim Ghali. De ontmoeting vond plaats in het kader van de organisatie van de internationale conferentie van Tokio over Afrikaanse ontwikkeling (Ticad 8).

Lees ook: Tunesië nodigt Polisario-leider Brahim Ghali uit, Marokko roept ambassadeur terug

Marokko beschouwt de ontmoeting tussen Kais Saied et Brahim Ghali, als "een ernstige en ongekende daad, die de gevoelens van het Marokkaanse volk en hun levende krachten diep kwetst". Rabat heeft intussen aangekondigd dat het niet deelneemt aan de conferentie die op 27 en 28 augustus in Tunesië wordt gehouden.

Lees ook: Moncef Marzouki hekelt bezoek Israëlische legerleider aan Marokko

"Als gevolg hiervan heeft Tunesië besloten haar ambassadeur in Rabat terug te roepen voor overleg," meldt het Tunesische ministerie van Buitenlandse zaken in een verklaring. De afdeling herinnert ook aan het "neutrale standpunt" van Tunesië over het conflict rond de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team