Zoeken

Marokkaanse drone-aanval: Polisario kondigt drie dagen van rouw af

3 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

Polisario-leider Brahim Ghali heeft drie dagen van rouw afgekondigd na het overlijden van een hoge militaire functionaris en drie verantwoordelijken op vrijdag bij een Marokkaanse drone-aanval.

Volgens het Polisario-persagentschap SPS is de overleden hoge militaire functionaris Abba Ali Hamudi, lid van het Nationaal Secretariaat van het Polisario-front en commandant van de zesde militaire regio. Hij leidde de aanvallen tegen het Marokkaanse leger na het verbreken van het staakt-het-vuren uit 1991 in november 2020.

Lees ook: Vier leiders Polisario-front gedood door Marokkaanse drone

In een publieke verklaring op zaterdag prees Brahim Ghali de overledene, die volgens hem "bekend om zijn moed" was en als een "martelaar" is gestorven. De leider van de onafhankelijkheidsbeweging kondigde ook drie dagen van rouw af vanaf zaterdag. Ghali herhaalde tevens de toewijding van de Sahrawi’s om "hun weg te vervolgen tot een onvermijdelijke en zekere overwinning".

Lees ook: Brahim Ghali valt Marokko opnieuw aan

Confrontaties vinden regelmatig plaats in het gebied nabij de scheidingsmuur in de Sahara sinds het Polisario het staakt-het-vuren in november 2020 verbrak.

Bladna.nl