Zoeken

Sahara: Marokkaans leger schiet op drugshandelaren

26 mei 2021 - 12:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger (FAR) heeft twee drugshandelaren beschoten die op weg waren naar de verboden militaire zone nabij de verdedigingsmuur bij de Algerijnse grens, in de Marokkaanse Sahara. Het zou een actie zijn geweest van separatisten uit de provincie Tata die Marokko in een kwaad daglicht willen stellen.

Op 20 mei probeerden twee motorrijders de militaire zone in de Akka-regio binnen te rijden. Toen ze niet reageerden op een oproep van de militairen om terug te keren, zijn de twee mannen uitgeschakeld, meldt het FAR Maroc Forum. Uit nader onderzoek blijkt dat het ging om twee drugshandelaren.

"Door de in dergelijke omstandigheden voorgeschreven regels toe te passen, schoten de patrouillesoldaten op de twee motorrijders en mikten op de onderste ledematen", staat er in het twitterbericht. Een van de twee mannen werd in zijn been getroffen en is aan zijn verwondingen overleden. Dat andere drugshandelaar wist zonder zijn lading van 120 kilo drugs te ontkomen.

In de provincie Tata probeerden separatisten misbruik te maken van het incident om het imago van Marokko te besmeuren. De koninklijke gendarmerie heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld.

Bladna.nl