Zoeken

Leider Polisario overleeft Marokkaanse drone-aanval

12 april 2021 - 12:40 - Marokko

©

Bij een drone-aanval van het Marokkaanse leger (FAR) in de Sahara is de hoogste militaire leider van de Polisario, Brahim Ghali, aan de dood ontsnapt. Met de aanval reageerde de FAR op "verdachte bewegingen van Polisario-leiders binnen de bufferzone".

Volgens de onofficiële Facebook-pagina van het Marokkaanse leger, FAR-Maroc-forum, is de aanval op 6 april uitgevoerd in de Touizgui-sector nabij de grens met Algerije.

Het forum bericht dat er bij de actie meerdere hooggeplaatste militairen van het Polisario-front gedood werden, onder wie de commandant van de gendamrerie Addah Al-Bendir. De leider van de Polisario, Brahim Ghali, zou ook aanwezig zijn geweest op de plek van de aanval.

Vanaf de militaire interventie van de FAR op 13 november 2020 in de grensregio bij Guerguerat zijn de Marokkaanse strijdkrachten en de Polisario in een gewapend conflict verwikkeld. Koning Mohammed VI heeft aan de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, laten weten dat Marokko veel waarde hecht aan het herstellen van het staakt-het-vuren, maar dat Marokko zijn grondgebied en belangen zal verdedigen als dat nodig is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team