Zoeken

Marokko: nepgendarmes opgepakt voor oplichten drugshandelaren

26 september 2020 - 13:40 - Marokko

©

Een eenheid van de gendarmerie van Benslimane arresteerde afgelopen maandag twee mokhazni’s die zich uitgaven voor gendarmes. Ze hebben drugshandelaren opgelicht die het onderwerp waren van een opsporingsbericht.

Om de twee mokhazni’s, afkomstig uit het administratief district van Mohammedia, succesvol te arresteren is er een onderzoek uitgevoerd en werd er discreet toezicht gehouden, meldt Al Akhbar. De twee agenten konden op heterdaad betrapt worden. Ze deden zich voor als invloedrijke gendarmes en kregen dagelijks geldbedragen van drugshandelaren die actief door de politie werden gezocht.

Uit het vooronderzoek bleek dat de twee beklaagden beschikking hadden over een landelijke opsporingslijst met drugshandelaren. Ook kenden ze de afleverpunten van de drugshandelaren in de driehoek Mohammedia-Bouznika-Benslimane. De twee mokhazni’s gaven hen niet aan omdat ze smeergeld ontvingen in ruil voor hun stilzwijgen.

De twee beklaagden zijn in politiehechtenis geplaatst en worden vervolgd voor de oprichting van een criminele bende, fraude, oplichting en toe-eigening van een door de wet georganiseerde functie.

De centrale diensten van de koninklijke gendarmerie in Rabat hebben ook een diepgaand onderzoek geopend om toegang te krijgen tot schuilplaats van de gezochte drugshandelaren. De twee nepgendarmes zijn hierbij betrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team