Zoeken

Sahara: Koning Mohammed VI krijgt antwoord van Algerije

7 april 2018 - 17:20 - Marokko

©

Algerije heeft gereageerd op de recente verklaringen van Marokko en met name van Koning Mohammed VI, over het conflict rond de Marokkaanse Sahara.

Een woordvoerder van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse zaken verklaarde aan persagentschap APS dat "de steun van Algerije aan het Sahrawi volk en zijn legitieme vertegenwoordiger, het Polisario Front, in geen geval betekent dat Algerije betrokken moet worden bij de onderhandelingen".

Volgens de woordvoerder heeft zijn land wel "de plicht om solidair te zijn met het Sahrawi-volk voor de uitoefening van haar legitieme rechten, net zoals het Algerijns volk genoot van de solidariteit van haar Marokkaanse en Tunesische broeders tijdens haar strijd voor de onafhankelijkheid".

De bewindsman vergelijkt zelfs de Sahara kwestie met de onafhankelijkheid van Algerije en noemt het "ondenkbaar dat tijdens de strijd van Algerije, Marokko of Tunesië aan de onderhandelingen zou hebben deelgenomen voor de onafhankelijkheid van Algerije met Frankrijk".

Eerder deze week had Koning Mohammed VI in een bericht aan de secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres, gewaarschuwd voor de illegale en gevaarlijke verplaatsingen van het Polisario ten oosten van de bufferzone in de Marokkaanse Sahara. De monarch had daarbij de rol en steun van Algerije aan de beweging gehekeld en gevraagd dat de Algerijnse autoriteiten bij de onderhandelingen over de Sahara zouden worden betrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team